duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

waarom zou ik voor a.s.r. vermogensbeheer kiezen?

a.s.r. is één van de grootste verzekeraars van Nederland en beheert circa € 40 miljard via mandaten en beleggingsfondsen.

diensten

Cliënten kunnen bij ons terecht voor het beheer van de gehele beleggingsportefeuille, inclusief zakelijke waarden. Wij zijn gespecialiseerd in het beheren van Europese vastrentende waarden, investment grade. Dit doen wij actief (via individuele mandaten of fondsen) of ‘passief’ via op maat gemaakte indextrackers (optimised sampling).

transparant in kosten

a.s.r. vermogensbeheer hanteert verdienmodel 4 van de AFM voor het vermogensbeheer. Dat betekent dat wij alleen inkomsten genereren uit de beheerfee. Wij verdienen niet aan transacties, bewaarloon of anderszins. a.s.r. vermogensbeheer bezit bijvoorbeeld geen transactiedesk en doet niet aan ‘proprietary trading’ om (in)direct inkomsten te genereren. De portefeuillemanagers voeren, op basis van best execution, zelf transacties rechtstreeks op de markt uit.

hoog serviceniveau

Wij onderscheiden ons vooral door de wijze waarop wij vastrentende waarden beheren en het hoge serviceniveau dat wij kunnen aanbieden. Dat laatste is mogelijk doordat wij relatief grote beleggers bedienen (vanaf een omvang van € 10 miljoen). Op dit moment beheren wij middelen voor circa 70 fondsrelaties en 30 mandaatrelaties met een totaalomvang van circa € 40 miljard. a.s.r. vermogensbeheer niet gaat voor de allerhoogste winst, maar voor de allerbeste dienstverlening.