duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

over Mark van Engelen

Mark van Engelen is hoofd fondsmanagement bij a.s.r. Vermogensbeheer. Mark begon zijn loopbaan in 1994 als graduate assistent to professor bij de Graduate School of Economics aan de Murray State University in the V.S. waar hij ook zijn Master of Science in Economie behaalde. Vervolgens werkte hij bij Barclays Private Investors in New York tot 1997 en volgde daar de postdoctorale opleiding Financial Risk Management aan de New York University.

Van 1997 tot 2001 werkte hij als portefeuillebeheerder beleggingsfondsen bij ING Investment Management N.V. en was hij onder meer verantwoordelijk voor de introductie van de beursgenoteerde beleggingsfondsen. Van 2001 tot 2011 was hij Chief Investment Officer van de verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL N.V., zoals Reaal Verzekeringen N.V. en Zwitserleven N.V.. Tevens was hij voorzitter van de beleggingscommissie van Stichting AXA Pensioenfonds. 

Mark is lid van de Società Dante Alighieri, een vereniging van en voor liefhebbers van Italië en volgt wekelijks cursus Italiaans. Ook vertoeft hij graag regelmatig met zijn zoontje in Italië om te genieten van de Italiaanse cultuur, taal en natuur.

functie
hoofd fondsmanagement
leeftijd
52
in dienst sinds
2011
aantal jaar werkervaring
25

expertise

  • maken en beheren van beleggingsfondsen voor verschillende klantgroepen
  • monitoren van vermogensbeheerders