duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. als beste uit de bus bij Eerlijke Verzekeringswijzer

geplaatst op 21-11-2016 door Raquel
a.s.r. haalt opnieuw zeer goede beoordelingscijfers in een vergelijkingsonderzoek onder 10 verzekeraars. In dit jaarlijkse onderzoek in opdracht van Eerlijke Verzekeringswijzer scoort a.s.r. in 3 categorieën een 10. Op gendergelijkheid is volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer nog ruimte voor verbetering.Voor de 5e keer is een rapport uitgekomen waarin 10 verzekeraars worden beoordeeld op duurzaamheidsaspecten. Dit in opdracht van Eerlijke Verzekeringswijzer, een gezamenlijk initiatief van Amnesty International, Dierenbescherming, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX. a.s.r. komt daar in bijna alle categorieën als beste uit naar voren.

In deze beoordeling werden 10 verzekeraars getoetst op hun duurzaamheidbeleid. Sectoren als mijnbouw, wapens, bedrijfsvoering en vastgoed komen aan bod naast thema’s als onder meer gezondheid, belasting, mensenrechten, dierenwelzijn en klimaatverandering.

Volgens het rapport zijn de verschillen in de kwaliteit van het maatschappelijk beleid van de tien grootste levensverzekeraars in Nederland opvallend groot. Op de onderdelen gezondheid, mensenrechten en wapens scoorde a.s.r. een 10. Bij onder meer belastingen, elektriciteitsproductie en natuur sector bosbouw is de 7 een goede voldoende. a.s.r. scoorde minder op transparantie en verantwoording en gendergelijkheid. De lage score op gendergelijkheid zien we bij alle verzekeraars. De Eerlijke Verzekeringswijzer vraagt namelijk een expliciete garantie dat minstens 40 procent van de posities op senior management niveau en de RvB is bezet door vrouwen, zowel voor a.s.r. als de bedrijven waarin we investeren. Overall was a.s.r. de beste van alle 10 onderzochte verzekeraars.

Jack Julicher, Directeur van a.s.r. vermogensbeheer: ‘We hebben voor onze beleggingen weer nieuwe stappen gezet. Dat zien we terug op het gebied van klimaatverandering en de gevoerde dialoog met bedrijven waarin we investeren. De uitkomst van de Eerlijke Verzekeringswijzer bevestigt de waardering voor deze aanpak.’

Hier kunt u meer lezen over het rapport van de Eerlijke Verzekeringswijzer.