duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. vermogensbeheer trapt af met succesvol seminar Visie op 2017

geplaatst op 08-11-2016 door Jack

a.s.r. vermogensbeheer heeft zich gisteren officieel aan de buitenwereld gepresenteerd als vermogensbeheerder. Het jaarlijkse seminar is een traditie van BNG Vermogensbeheer die door a.s.r. wordt voortgezet nu BNG Vermogensbeheer is opgegaan in a.s.r. Dit jaar gaven gastsprekers hoogleraar Arnoud Boot en oud-premier Jan Peter Balkenende hun visie op het pensioenstelsel en ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving. Naast de gastsprekers gaven Chris Figee en Jack Julicher namens a.s.r. hun visie.
Balkenende toonde zich een groot pleitbezorger voor minder regels voor het bedrijfsleven en meer vrijheid voor ondernemerschap. Met een knipoog refereerde hij nog aan de VOC-mentaliteit, een opmerking die hem destijds veel kritiek opleverde.

Jack Julicher, directeur a.s.r. vermogensbeheer gaf zijn visie op economische ontwikkelingen zoals de lage rentestand en de zoektocht naar rendement in deze lastige marktomstandigheden. Volgens Jack is er behoefte in de markt aan integrale diensten voor kleinere fondsen: ‘Fondsen met tot €1 miljard beheerd vermogen zoeken naar goed advies en diensten, vanwege de druk van regelgeving en de lage rente. Wij willen hen een complete oplossing bieden, met ruimte voor maatwerk.’
‘Wij denken iets toe te voegen. Als Nederlandse partij spreken we de taal van fondsen. We zijn goed in onder meer vastgoed en hypotheken. En omdat we voor de verzekeraar werken, hebben we ervaring met het afstemmen van beleggingen op de verplichtingen.’
Arnoud Boot, hoogleraar financiële economie aan de UVA, waarschuwde dat het huidige pensioenstelsel niet meer houdbaar is en dat investeren een betere benadering is dan beleggen.

a.s.r. vermogensbeheer kondigde ook aan met een woninghypothekenfonds te willen komen. Het totaal beheerd vermogen van a.s.r. vermogensbeheer is nu € 48 miljard waarvan € 33 miljard voor de verzekeraar en € 15 miljard voor externe klanten.

Klik hier voor de presentatie van Jack Julicher.

Klik hier voor de presentatie van Arnoud Boot.

Voor een sfeerimpressie van het seminar klikt u hier.

Lees onze disclaimer.