duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

Ronde tafel Financial Investigator: uitdagende tijden voor obligatiebeleggers

geplaatst op 02-10-2018 door Jack

Het zijn uitdagende tijden voor obligatiebeleggers, ook al is het nog steeds mogelijk om investeringsmogelijkheden te identificeren. Beleggers kijken vooral naar hoog risico/rendementsobligaties met een lager risico en naar schulden van opkomende markten. De Nederlandse hypotheekmarkt blijft aantrekkelijk hoewel zorgvuldig naar de mogelijkheden moet worden gekeken. Een van de dingen die je moet vermijden, is te veel exposure op de Nederlanders markt.

Het beleggingsproces zelf wordt voortdurend aangepast, inclusief de aandacht voor factorbeleggen en de progressie van kwantitatief beleggen. De opmars van kunstmatige intelligentie is duidelijk zichtbaar: fondsmanagers vertrouwen op databases die dagelijks door honderden verschillende gegevens bladeren en die uitkomsten tonen in hun spreadsheets. Maar de ervaring en het inzicht van de fondsbeheerder en zijn of haar team blijft cruciaal.

Alle uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen maken duidelijk dat ESG-principes een hoeksteen in fixed income beleggen zijn geworden. Het is onwaarschijnlijk dat dit zal veranderen. In de wereld van fixed income staat governance cruciaal, vooral met betrekking tot schulden van opkomende landen. Op dit moment is dit een van de belangrijkste kansen in de ogen van de deelnemers.

Het hele verslag van de Ronde tafel kunt downloaden in de balk hieronder.