duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. Vermogensbeheer lanceert ASR Hypotheekfonds

geplaatst op 13-06-2017 door René

a.s.r. Vermogensbeheer lanceert het ASR Hypotheekfonds, een fonds dat participanten de mogelijkheid biedt om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. Het fonds streeft op termijn naar een omvang van enkele miljarden. De eerste klanten zijn inmiddels toegetreden.

In het ASR Hypotheekfonds worden nieuw af te sluiten a.s.r. WelThuis hypotheken ondergebracht. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken mét NHG-garantie en een fonds met hypotheken zónder NHG-garantie. Op deze manier kunnen beleggers zelf de gewenste risico-rendement verhouding kiezen.

a.s.r. heeft tientallen jaren ervaring met het verstrekken van hypotheken. In 2016 heeft a.s.r. voor € 1,3 miljard WelThuis hypotheken verstrekt. a.s.r. heeft voor meer dan € 7 miljard aan hypotheken op de balans staan. a.s.r. draagt zelf zorg voor het acceptatieproces en het betalingsbeheer van de portefeuille.

Jack Julicher, directeur Beleggingen bij a.s.r.: ‘Hypotheken zijn een aantrekkelijke beleggingscategorie, die bijdraagt aan de diversificatie van de beleggingsportefeuille van institutionele beleggers. a.s.r. is al 80 jaar een stabiele, erkende speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. Beleggers kunnen vanaf nu van onze jarenlang opgebouwde expertise gebruik maken.’