duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

Pensioenfonds voor Roeiers gunt a.s.r. Vermogensbeheer mandaat € 100 miljoen

geplaatst op 13-04-2017 door Jos

Stichting Pensioenfonds voor Roeiers in het Rotterdamse havengebied (SPRH) gunt a.s.r. Vermogensbeheer het mandaat van een deel van haar beleggingsportefeuille ter waarde van € 100 miljoen. SPRH is het beroepspensioenfonds van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE).
Het mandaat dat SPRH aan a.s.r. gunt bestaat voor 65% uit vastrentende waarden (staats- en bedrijfsobligaties en rente overlay) en voor 35% uit zakelijke waarden, met name aandelen.

SPRH is in 1933 opgericht onder de naam Stichting Pensioenfonds Opkomst RVE. Het pensioenfonds heeft momenteel 680 deelnemers, die allen werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest in de Rotterdamse haven. De dienstverlening van roeiers bestaat uit het vast- en losmaken van zeeschepen, het vervoer van loodsen en andere werkzaamheden voor de zeescheepvaart.

Ralph van den Boogaard, voorzitter SPRH: ‘Wij hebben dit mandaat aan a.s.r. Vermogensbeheer gegund omdat zij een mooi track record heeft opgebouwd op het gebied van vermogensbeheer. Er is veel kennis en ervaring in huis en a.s.r. kan ons maatwerk bieden, afgestemd op de verplichtingen van ons pensioenfonds. Bovendien heeft a.s.r. een deel van haar roots in Rotterdam liggen. Die gemeenschappelijke handen-uit-de-mouwen-mentaliteit spreekt ons uiteraard bijzonder aan.’

Jack Julicher, directeur beleggingen bij a.s.r.: ‘Ik ben blij dat het Pensioenfonds voor Roeiers heeft gekozen voor a.s.r. Vermogensbeheer in deze concurrerende markt. Dit is voor ons een mooie bevestiging dat onze integrale aanpak met oog voor maatwerk en duurzaamheid, gewaardeerd wordt.’