duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

nieuw onderzoek Eerlijke Verzekeringswijzer onderschrijft wapenvrij investeringsbeleid a.s.r.

geplaatst op 06-03-2017 door Raquel

a.s.r. belegt niet in ondernemingen die wapens leveren aan Saoedi Arabië. Dit blijkt uit een praktijkstudie van de Eerlijke Verzekeringswijzer in vervolg op een onderzoek uit 2015. Ook die studie onderschreef het beleid van a.s.r. dat er niet geïnvesteerd wordt in wapenbedrijven.

De Eerlijke Verzekeringswijzer heeft de conclusies gepubliceerd van een onderzoek naar betrokkenheid van 10 Nederlandse verzekeraars bij wapenhandel met Saoedi-Arabië. In dit vervolgonderzoek op een groter onderzoek uit 2015 is gefocust op Saoedi-Arabië omdat, volgens het rapport, het land niet alleen ‘onvrij’ is met een hoog risico op corruptie, maar momenteel ook in militair conflict is met Jemen.

Wapenproducenten BAE Systems, Boeing, Lockheed Martin, General Dynamics en Raytheon doen zaken met Saoedi Arabië. Het onderzoek van Eerlijke Verzekeringswijzer richtte zich op de betrokkenheid via aandelen/obligaties bij deze bedrijven van 10 grote Nederlandse verzekeraars. a.s.r. is een van de vier Nederlandse verzekeraars die niet beleggen in de genoemde wapenbedrijven.

Lees hier onze disclaimer

Wilt u het volledige onderzoek lezen? Klik dan op de grijze balk hieronder.