duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

Meander MC wint prijsvraag a.s.r. vermogensbeheer 2019

geplaatst op 09-07-2020 door Ingeborg

Eindelijk kon de winnaar van de prijsvraag 2019 de cheque in ontvangst nemen! Ieder jaar kunnen deelnemers aan het seminar “Visie op” meedoen met een prijsvraag. De winnaar krijgt 500 euro die besteed mag worden aan een goed doel naar keuze.

Van links naar rechts: Lars Bakker, Sigrid Kleinwee (beiden Meander MC), Marc de Bruijn en Ingeborg Mellaart (beiden a.s.r.)

Vrienden van Meander MC

Door het COVID-19 virus konden we niet eerder naar de winnaar van 2019 toe: het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Treasurer Lars Bakker wist begin november 2019 de stand van de 10-jaars Nederlandse staatsrente op 30 december 2019 het best te voorspellen. Dinsdag 7 juli was het zover en kon Lars de prijs aan een goed doel toekennen. Hij had het project Beweeg je Beter van Meander MC uitgekozen van de Vrienden van Meander. De Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zet zich in voor belangrijke projecten die ten gunste komen van patiënten en bezoekers. Beweeg je Beter stimuleert beweegactiviteiten tijdens een ziekenhuisopname en creëert een beweegvriendelijke omgeving. 
Sigrid Kleinwee is fysiotherapeut bij het ziekenhuis en verantwoordelijk voor het project. Zij is blij met de prijs: “uit onderzoek blijkt dat mensen beter en sneller herstellen als zij voldoende bewegen. Daarnaast zorgt meer bewegen dat mensen minder vaak terug komen in het ziekenhuis.”

Beweeg je beter

Beweeg je beter heeft een praktische insteek door bijvoorbeeld oefeningen op bed aan te reiken aan patiënten, maar ook looproutes op de afdeling, door het ziekenhuis zelf en in de tuin van het ziekenhuis bijvoorbeeld. Denk hierbij aan fietsen waarbij op een tv beelden uit de omgeving worden getoond, alsof de patiënt door Amersfoort fietst. Of door de Oostenrijkse bergen. 
Zo wordt bewegen voor patiënten leuker en gaan ze wellicht ongemerkt meer oefenen. Vorderingen zien op een tablet is ook een idee waar het project naar kijkt.  “Van oudsher is zorg gericht op een patiënt in een bed. Dit project wil het ziekenhuisbed minder centraal te stellen” legt Sigrid uit. “Daarbij is de uitdaging dat we vaak met kwetsbare ouderen te maken hebben en met laaggeletterden. Ook zij moeten bereikt kunnen worden door Beweeg je Beter. Dat vraagt creativiteit.”

Namens a.s.r. vermogensbeheer hartelijk gefeliciteerd!