duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. Vermogensbeheer wint voor de 2e keer op rij Lipper Award

geplaatst op 13-04-2017 door Mark

a.s.r. Vermogensbeheer heeft net als vorig jaar de toonaangevende Thomson Reuters Lipper Award gewonnen in de categorie “Lipper Fund Family Award 2017 – Overall Small”.

Elk jaar worden de Lipper Awards voor beleggingsfondsen en fondshuizen uitgereikt door het onafhankelijke Amerikaanse researchinstituut Thomson Reuters Lipper. Beleggingsfondsen en fondshuizen die consequent beter presteren dan vergelijkbare fondsen en fondshuizen in de uitgebreide fondsdata van Lipper komen in aanmerking voor een award. Lipper deelt prijzen uit in meer dan 20 landen over de hele wereld. Tijdens de prijsuitreiking op dinsdagavond 11 april op De Pier in Scheveningen viel a.s.r. Vermogensbeheer in de prijzen. Collega Mark van Engelen (fondsmanagement) nam de award in ontvangst.

Er waren 20 awards te verdelen voor de winnende fondsbeheerders - zogenaamde Fund Awards - en 8 awards voor de winnaars van een Group Award. a.s.r. Vermogensbeheer ontving de Group Award als best presterende fondshuis in de categorie kleine fondshuizen.

prestigieus

De beleggingsfondsen en fondshuizen worden beoordeeld op basis van een groot aantal kwantitatieve criteria, zoals consistentie van fondsrendementen over een periode van 3 jaar. Een Thomson Reuters Lipper Award wordt in de fondsensector gezien als een prestigieuze onderscheiding. Mark van Engelen, hoofd fondsmanagement: ‘Wij zijn trots dat wij deze belangrijke award opnieuw mag ontvangen. Deze award bevestigt ons dat ons duurzame beleggingsbeleid met bewust gekozen afwijkingen van de index een winnende strategie kan zijn.’