duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. Vermogensbeheer nu ook GIPS-compliant

geplaatst op 13-11-2017 door Jack

Op 4 oktober 2017 tekenden Maurice Knijnenburg van EY en Jack Julicher (directeur Beleggen a.s.r.) de goedkeurende audit van EY voor de Global Investment Performance Standards (GIPS®).

De GIPS® standaarden zijn opgesteld door het CFA (Chartered Financial Analyst Institute) en zijn een waarborg voor betrouwbare processen om de beleggingsrendementen te berekenen. De GIPS® standaarden geven de garantie dat de getoonde rendementen een goede weergave zijn van de prestatie van vermogensbeheerders. De GIPS® trackrecords stellen beleggers in staat om de (historische) performance van beleggingsinstellingen objectief te vergelijken. Als voorbeeld: je mag als beleggingsinstellingen niet zelf de periodes van vergelijking kiezen of alleen het resultaat van het best presterende fonds tonen (“cherry picking”). Hierdoor is de klant verzekerd van eerlijke informatie over het presteren van de vermogensbeheerder.

Jack Julicher: “Prospects en fiduciair managers hanteren GIPS compliance steeds meer als een vereiste. GIPS Compliance is dus een minimumvoorwaarde om op de long list te komen. Daarnaast is GIPS een standaard in de beleggingsindustrie. Daar willen wij als vermogensbeheerder ook aan voldoen en ik ben trots dat het nu zover is.”

a.s.r. Vermogensbeheer staat voor transparantie over de prestaties van zijn producten. Met het positief afsluiten van de audit door EY hebben we de bevestiging dat de in 2016 ingeslagen weg ook de toets van GIPS standaard kan doorstaan. De controle op de getoonde uitkomsten en onderliggende processen geven onze huidige en toekomstige klanten de garantie dat zij een goede afspiegeling krijgen van de prestaties van het beleggingsproduct dat wordt voorgelegd.