duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

Cultuurfonds KUNSTENISRA√čL wint prijsvraag a.s.r. vermogensbeheer 2018

geplaatst op 08-03-2019 door Marc

Ieder jaar kunnen deelnemers aan ons seminar “Visie op” meedoen met een prijsvraag. De winnaar krijgt 500 euro die besteed mag worden aan een goed doel naar keuze. Dit jaar won Ken Gould van de stichting KUNSTENISRAËL. Hij koos als goed doel Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam.


Foto: van links naar rechts: Ken Gould (directeur KUNSTENISRAËL), Linda Malherbe (bestuurslid Verhalenhuis Belvédère), Ingeborg Mellaart (marketeer a.s.r. vermogensbeheer), Marc de Bruijn (relatiebeheerder a.s.r. vermogensbeheer).

Nederlanders verrijken met kunst en cultuur uit Israël, dat is kort gezegd de missie van het in 2011 opgerichte cultuurfonds KUNSTENISRAËL. Dit fonds genereert aandacht voor Israëlische kunst door in samenwerking met Nederlandse culturele podia, musea en andere instellingen de brede diversiteit van deze kunst te presenteren aan het publiek.

Directeur Ken Gould omschrijft het zo: “Wij streven naar een vanzelfsprekende en prominente plek voor Israëlische kunst in de Nederlandse kunstwereld, in alle kunstgenres. Kunst kweekt begrip en draagt bij aan een genuanceerde kijk op een complexe wereld. Als voorvechter van artistieke excellentie en diversiteit, onderstreept KUNSTENISRAËL de vrijheid van meningsuiting en van expressie.” Sinds de oprichting van de stichting 8 jaar geleden organiseerde zij 200 concerten en konden 65 conservatoren van Nederlandse musea naar Israël reizen om kennis te maken met kunstenaars in hun ateliers.

KUNSTENISRAËL organiseert een concertserie samen met Verhalenhuis Belvédère. Deze stichting maakt mensen en gemeenschappen in Rotterdam zichtbaar door kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen. Dit gebeurt met tentoonstellingen, voorstellingen, stadsontdekkingstochten, publicaties, evenementen én eet- en ontmoetprogramma’s zoals de Volkskeuken. Het Verhalenhuis wil bijdragen aan een meer betrokken stad en samenleving.

Beide organisaties willen mensen verbinden door kunst en zo over ras, religie of politieke overtuiging heen kijken met als doel een betere wereld. Linda Malherbe van het Verhalenhuis is heel blij met de donatie: “Voor de renovatie van het markante gebouw én voor de diverse programmering is altijd geld nodig. Voor de verhalenprogramma’s met muziek en eten rondom de Israëlische en Joodse cultuur komt de prijs goed van pas.”

Namens a.s.r. vermogensbeheer hartelijk gefeliciteerd!