duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. versterkt nummer 1 positie Eerlijke Verzekeringswijzer

geplaatst op 29-03-2018 door Raquel

In de jaarlijkse update van Eerlijke Verzekeringswijzer staat a.s.r. weer op de eerste plaats. Door een scherper beleggingsbeleid te voeren op het gebied van arbeidsrechten, gendergelijkheid en transparantie scoort a.s.r. nu 17 punten meer dan vorig jaar.

De Eerlijke Verzekeringswijzer wordt gepubliceerd vanaf 2013, in alle updates vanaf 2014 staat a.s.r. op de eerste plaats. Het investeringsbeleid van a.s.r. scoort een 10 op de thema’s arbeidsrechten, gezondheidszorg, mensenrechten en wapens. Het duurzame beleggingsbeleid van a.s.r. wordt continu aangescherpt, in lijn met de maatschappelijke ontwikkelingen. De grootste sprong is het afgelopen jaar gemaakt op het gebied van gendergelijkheid, daarnaast wordt het thema klimaatverandering hoger gewaardeerd.

Jack Julicher, directeur Beleggingen a.s.r.: ‘Deze score van de Eerlijke Verzekeringswijzer bevestigt nog maar eens dat we op de goede weg zijn met ons beleggingsbeleid. Ons duurzame profiel wordt elk jaar beter en ook klanten weten dit steeds meer te waarderen. Een stimulans om de ingezette koers voort te zetten.’

Vergelijken

De Eerlijke Verzekeringswijzer onderzoekt twee dingen: wat hebben verzekeraars in hun beleid vastgelegd over beleggingen, en hoe is de praktijk? Op eerlijkegeldwijzer.nl/verzekeringswijzer kunnen consumenten de verzekeraars vergelijken op de scores voor hun duurzaamheidsbeleid en de investeringspraktijk. Ook hebben zij de mogelijkheid om hun verzekeraar aan te schrijven. De Eerlijke Verzekeringswijzer is een initiatief van Amnesty International, World Animal Protection, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX.