duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. vermogensbeheer sleept 4 Lipper Awards in de wacht

geplaatst op 10-04-2019 door Ingeborg

a.s.r. vermogensbeheer heeft maandagavond 8 april 2019 meerdere Lipper Awards gewonnen. In de categorie groepsprijzen won a.s.r. vermogensbeheer maar liefst 3 groepsprijzen. a.s.r. vermogensbeheer is hiermee voor de derde keer op rij de winnaar van de Group Award Overall Small voor kleine fondshuizen. Daarnaast won a.s.r. vermogensbeheer ook de Lipper Fund Award voor het fonds ASR Euro Staatsobligatie Fonds.

Feestelijke uitreiking

De Lipper Awards werden gisteren uitgereikt in 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. a.s.r. ontving de Group Awards voor de prestaties die het afgelopen jaar zijn neergezet in de categorieën Overall Small, Obligaties en Mixed Assets. Collega's Mark van Engelen, Marèn Klap en Noortje Goemans waren bij de uitreiking aanwezig.

Jack Julicher, directievoorzitter van a.s.r. vermogensbeheer: “Wij zijn trots dat onze teams deze awards mogen ontvangen in een zeer concurrerende fondsenmarkt. Voor ons is dit de bevestiging dat ons duurzame beleggingsbeleid met bewust gekozen kleine afwijkingen van de index een winnende strategie kan zijn.”

Jaarlijks

Elk jaar worden de Lipper Awards voor beleggingsfondsen toegekend door het onafhankelijke Amerikaanse researchinstituut Refinitiv (vroeger was fondsenresearcher Lipper onderdeel van Thomson Reuters, nu Refinitiv geheten). Beleggingsfondsen en fondshuizen die consequent beter presteren dan vergelijkbare fondsen in de fondsdata van Lipper en fondshuizen komen in aanmerking voor een award.

Daarnaast vindt er beoordeling plaats op basis van een groot aantal kwantitatieve criteria, zoals consistentie van – voor risico gecorrigeerde – fondsrendementen over een periode van 3 jaar. Een Lipper Award wordt in de fondsensector gezien als een prestigieuze onderscheiding.

Lees hier het persbericht over de Lipper Awards.