waarmee kunnen
wij u helpen?

ASR Hypotheekfonds groeit naar € 2,5 miljard

geplaatst op 20-05-2019 door Jack

In minder dan een jaar tijd hebben institutionele beleggers voor € 1,5 miljard aan het ASR Hypotheekfonds toevertrouwd, waarmee het fonds groeit naar een omvang van € 2,5 miljard. Circa 40 pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensfondsen stapten in het fonds van a.s.r. vermogensbeheer, dat belegt in Nederlandse woninghypotheken.

Keuze uit 2 subfondsen

In het ASR Hypotheekfonds worden nieuw af te sluiten ‘a.s.r. WelThuis’ hypotheken ondergebracht. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken mét NHG-garantie, en een fonds met hypotheken zónder NHG-garantie. Op deze manier kunnen beleggers zelf de gewenste risico-rendement verhouding kiezen.

Tot begin van dit jaar waren het vooral Nederlandse investeerders die interesse toonden. De laatste maanden neemt ook de belangstelling van buitenlandse investeerders toe om deel te nemen in het fonds. Belangrijkste reden voor beleggers om te kiezen voor het ASR Hypotheekfonds is het duurzame beleggingsbeleid van a.s.r. en het feit dat a.s.r. zelf ook deelneemt in het fonds.