duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. 2e plaats in benchmark duurzaam beleggen

geplaatst op 27-06-2017 door Raquel

a.s.r. is gestegen naar de 2e plaats in de jaarlijkse benchmark ‘Duurzaam beleggen door verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Zwitserleven staat op de 1e plaats.

De VBDO publiceert vandaag voor de zevende keer de benchmark 'Verantwoord beleggen door verzekeraars in Nederland'. Het rapport geeft een overzicht van de manier waarop de 30 grootste Nederlandse verzekeraars hun verantwoord beleggingsbeleid organiseren, implementeren en er over rapporteren. Het volledige rapport is onderaan dit bericht te downloaden.

a.s.r. stond de vorige keer op de 3e plaats en is van plaats gewisseld met Reaal. Op een schaal van 5 scoort a.s.r. wederom een 3,9. Zwitserleven en Reaal zijn allebei iets gedaald in hun score. Jack Julicher, directeur beleggingen: 'We zijn blij met deze score. a.s.r. heeft maatschappelijk verantwoord beleggen hoog in het vaandel staan. Dat blijkt natuurlijk ook uit de campagne die we op dit moment voeren, waarin we duidelijk maken dat a.s.r. niet investeert in bedrijven die actief zijn in de wapen- of tabaksindustrie of die gebruik maken van kinderarbeid. De stijging naar de 2e plaats in de VBDO-ranking laat zien dat ons investeringsbeleid ook buiten onze organisatie niet onopgemerkt blijft.'