duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

Al meer dan € 1 miljard voor ASR Hypotheekfonds

geplaatst op 13-06-2018 door Jack

Het ASR Hypotheekfonds heeft het afgelopen jaar ruim € 1 miljard inleg aangetrokken van institutionele beleggers. Circa 30 pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensfondsen stapten in het fonds van a.s.r. vermogensbeheer, dat belegt in Nederlandse woninghypotheken. Op termijn streeft het ASR Hypotheekfonds naar een omvang van enkele miljarden.

In het ASR Hypotheekfonds worden nieuw af te sluiten a.s.r. WelThuis hypotheken ondergebracht. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken mét NHG-garantie en een fonds met hypotheken zónder NHG-garantie. Op deze manier kunnen beleggers zelf de gewenste risico-rendement verhouding kiezen.

a.s.r. heeft tientallen jaren ervaring met het verstrekken van hypotheken. In 2017 heeft a.s.r. voor € 1,9 miljard WelThuis hypotheken verstrekt. a.s.r. heeft voor meer dan € 8 miljard aan hypotheken op de balans staan en draagt zelf zorg voor het acceptatieproces en het betalingsbeheer van de portefeuille.

Jack Julicher, directeur Beleggingen bij a.s.r.: ‘We zijn er trots op dat beleggers het ASR Hypotheekfonds in een jaar tijd al ruim een miljard euro hebben toevertrouwd. Dat zegt wat over de kwaliteit van onze dienstverlening. Nederlandse hypotheekfondsen passen perfect bij onze lange termijnstrategie. a.s.r. is al 80 jaar een stabiele, erkende speler op de Nederlandse hypotheekmarkt en beleggers kunnen van onze jarenlang opgebouwde expertise gebruik maken.’