duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. private debt fonds

Het fonds biedt investeerders de mogelijkheid om institutioneel vermogen te investeren in veelbelovende projecten en ondernemingen die willen uitbreiden, verduurzamen of herfinancieren. Het fonds is primair gericht op de professionele belegger. Het ASR Private Debt Fund I is de maatschappelijke bijdrage van a.s.r. aan de ontwikkeling en verbreding van de financieringsbasis voor middelgrote duurzame bedrijven in Nederland en omringende landen.

 

 

Aantrekkelijk rendement versus risico

Het ASR Private Debt Fund I richt zich uitsluitend op senior leningen met een (implied) BBB/BB equivalent kredietwaardigheid, pari passu met de banken met aanvullende zekerheden en convenanten en een aantrekkelijk rendement gebaseerd op krediet-, illiquiditeits-, en complexiteitspremie. Er is sprake van overeenkomstige belangen door eigen investering a.s.r. in het fonds  en via co-financiering van onze sourcingpartners.

 

Ervaren team en gedegen proces

Naast het beleggen in vastgoed en hypotheken beheert a.s.r. al decennialang (grote) private leningen en deelnemingen portefeuilles o.a. in lagere overheden, bedrijven en intermediairs. Beleggen in private debt is een vak waarin ervaring en kennis vereist is, o.a. door de grote verscheidenheid aan type bedrijven en hoe deze zich gedragen door de cyclus en bij specifieke gebeurtenissen. Binnen a.s.r. vermogensbeheer beschikken we over de benodigde expertise, infrastructuur en processen om leningen te beoordelen, structureren, fiatteren, administreren, waarderen en te monitoren. Ons ervaren Alternative Fixed Income team is verantwoordelijk voor private debt en maakt onderdeel uit van a.s.r. Fixed Income. Het Alternative Fixed Income team heeft  ruim EUR 1 miljard onder beheer. De fiattering van de kredietaanvragen vindt in het a.s.r. kredietcomité plaats dat bestaat uit leden met een bancaire, investerings-, risico en compliance achtergrond.

 

Sourcingpartners en ESG-criteria

De sourcing van de leningen komt in samenwerking met Nederlandse banken en het relatienetwerk binnen a.s.r. tot stand. Samen beschikken we zo over een breed platform om kredietaanvragen van diverse sectoren, markten en landen te bedienen. Alle kredietaanvragen doorlopen binnen a.s.r. een gedegen kredietbeoordeling- en acceptatieproces. Het fonds promoot duurzaamheidskenmerken doordat in het acceptatieproces een duurzaamheidsbeleid wordt toegepast (meer informatie hier over vindt u in Annex 6 van het informatie memorandum). Dit informatie memorandum is op aanvraag beschikbaar.