duurzaam beleggen bij
a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. esg indexplus institutioneel europa aandelen fonds

De doelstelling van het ASR ESG IndexPlus Institutioneel Europa Aandelen Fonds is een belegging te bieden in een goed gediversifieerde portefeuille van (middel-)grote Europese ondernemingen, die genoteerd zijn aan aandelenbeurzen in landen binnen Europa. De strategie richt zich op een lange termijn aanpak welke wordt omschreven als ‘verantwoord index plus’. Het beleid is erop gericht om op langere termijn een hoger totaalrendement te behalen dat vergelijkbaar is met dat van de benchmark (vergelijkingsmaatstaf). De benchmark van het ASR ESG IndexPlus Institutioneel Europa Aandelen Fonds is de MSCI Europe (Net Total Return, hier inclusief netto dividendresultaat) index. Het fonds heeft tot doel een vermindering van koolstofemissies en het stimuleren van de energietransitie. 

duurzaamheid

Het fonds hanteert de duurzame beleggingsdoelstelling om diens CO2-intensiteit per 2030 met 50% te reduceren (met 2017 als basisjaar) en per 2050 klimaatneutraal te zijn. Meer informatie over de duurzame beleggingsdoelstelling van het fonds, en overige additionele ESG criteria, vindt u in Supplement I van het prospectus.

Meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid vindt u hier.

dit fonds is interessant voor u

Als u Europese aandelen in de portefeuille wilt opnemen met een goede balans tussen risico en rendement en als u gebruik wilt maken van onze expertise op ESG-gebied. Voor dit fonds hebben we verschillende participatieklassen om verschillende klantgroepen te kunnen bedienen.